Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بنیاد ملی علم ایران ضمن تاکید بر توسعه بعد پژوهشی علوم انسانی از فراخوان به دانشگاه‌ها برای برگزاری همایش در خصوص سنجش اثربخشی پژوهش خبر داد و گفت: این همایش‌ها را چنانچه به سفارش خودمان باشد، به طور صد در صدی و در غیر این صورت نیز بخشی از آن را مورد حمایت قرار خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، نصرت‌الله ضرغام امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه با دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نام اصلی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران را "بنیاد ملی علم ایران" و چرایی این نامگذاری را بر اساس مطالعه بنیان‌های علم دیگر کشورها در سال 82 دانست و تاکید کرد: 76 درصد فعالیت‌های ما با دیگر بنیادهای علم دنیا یکسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این نام از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و نام صندوق تصور غلطی را ایجاد می‌کند، گفت: ما نه وام می‌دهیم، نه خیریه هستیم، بلکه ماموریت ما توسعه علم و فناوری است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اینکه بنیاد علم آمریکا سالانه 200 هزار پژوهشگر را تحت حمایت قرار می‌دهد، اظهار کرد: ما نیز نه فقط اساتید و پژوهشگران وزارت علوم، بلکه تمام ظرفیت‌های علمی کشور را مورد حمایت قرار می‌دهیم.

ضرغام تشریح کرد: این مجموعه در ادامه کار شورای عالی علوم و تحقیقات کشور در سال 82 و به نوعی وظیفه سیاست‌گذاری در بخش پژوهش را بر عهده گرفت که این موضوع با دو مشکل نداشتن ساختار و بودجه همراه بود.

وی ادامه داد: در سال 82 با تاکید مقام معظم رهبری "بنیاد ملی علم ایران" و "بنیاد ملی نخبگان" ایجاد شد که بنیاد نخبگان وظیفه شناسایی، هدایت و بکارگیری استعداد فرزندان این سرزمین را بر عهده دارد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران ضمن اعلام سه محور حمایت از زیرساخت‌های علم و فناوری حمایت از ظرفیت‌های علمی کشور و کمک به توسعه تحقیقات تحول‌آفرین به عنوان محورهای کاری این صندوق، تاکید کرد: مورد سوم در مورد ایفای نقش در تغییر پارادایم‌های علمی در جهان و شناخت قوانین پنهان کائنات است که آمریکا نیز در همین زمینه بودجه فیزیک خود را در زمان بوش (پسر) دو برابر کرده است.

ضرغام ذیل موضوع وجود انتظارات از اثربخشی پژوهش، فشار جهانی در رابطه با انتظارات از این موضوع را یادآور شد و ضمن تاکید بر انجام پژوهش‌های بنیادی، گفت: اثرگذاری‌ پژوهش‌ها در عین حال باید ملموس نیز باشد.

وی خاطرنشان کرد: بخشی به نام "شورای ملی علوم" در بنیاد علم آمریکا هر دو سال یکبار وضعیت علم و فناوری را بررسی کرده و نمره ریاضی دانش‌آموزان را نسبت به دو سال قبل و میانگین سالانه ارزیابی می‌کند.

رئیس بنیاد ملی علم ایران ارزیابی‌های فوق را در راستای سیاستگذاری بلند مدت دانست و تاکید کرد: پژوهش به لحاظ فرهنگی نیز اثربخش است که در این راستا قراردادی را با آموزش و پرورش در قالب آموزش "روش تحقیق به زبان ساده" و "مطالعات گروهی" تنظیم کرده‌ایم.

ایجاد اتاق علم

ضرغام همچنین از ایجاد اتاق علم خبر داد و با بیان اینکه آموزش همگانی آنلاین در پنجاه سال آینده فراگیر شده و فرم آموزش را تغییر خواهد داد،‌ گفت: آینده علم در اثربخشی پژوهش تاثیرگذار است.

وی ارتباطات بین‌المللی را موثر در این موضوع دانست و با اشاره به اینکه 47 درصد دانشمندان آمریکا متولد این کشور نیستند، اظهارکرد: اکنون "قرن بیداری علمی آسیا" نامگذاری شده و لازم است ما نیز ظرفیت‌های علمی را محدود به داخل ندانیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران یکپارچگی آموزش، پژوهش و فناوری را دارای اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر آموزش خانه، مدرسه و دانشگاه پیوسته نیستند و اگر هر سه در یک مسیر قرار گیرند، هم‌افزایی به وجود آمده و شاید دیگر نیازی به رقابت سختی به نام کنکور نباشد.

ضرغام وجود تقاضا و ساختارسازی را موثر بر اثربخشی پژوهش دانست و با بیان اینکه صنعت سنتی نمی‌تواند متقاضی نتایج پژوهش باشد، خاطرنشان کرد: باید دیوارهای فیزیکی و فکری بین دانشگاه و بیرون آن برداشته شده و شرکت‌های دانش‌بنیان که نیازمند نتایج پژوهشی دانشگاه‌ها هستند، ایجاد شوند.

وی ضمن تاکید مجدد بر لزوم تعیین شاخص‌هایی برای اندازه‌گیری اثربخشی پژوهش و با اشاره به اینکه در بخش علوم انسانی ضعیف هستیم، خاطرنشان کرد: ملموس شدن فعالیت‌های دانشگاه‌ها زمانی محقق می‌شود که تحقیقات علوم انسانی توسعه یابد، چرا که اثرات این حوزه در تولید علم سریع و ملموس است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران اولویت‌های تحقیقاتی صندوق را بازتوصیف کرد و ضمن تاکید بر قدرت بخشیدن به بعد پژوهشی علوم انسانی از تالیف چهارگروه علوم انسانی از جمله کارگروه فرارشته‌ای علوم انسانی خبر داد و گفت: 53 درصد دانشجویان در رشته علوم انسانی تحصیل می‌کنند که می‌توانند در این حوزه اثرگذار باشند.

ضرغام تشکیل کارگروه زبان فارسی و نیز تعریف کرسی مولوی و حافظ را یادآور شد و افزود: اشعار این افراد برگرفته از قرآن بوده و لازم است که دیدگاه آن‌ها در جامعه ترویج داده شود.

وی در پایان ضمن دعوت از دانشگاه‌ها به برگزاری همایش در خصوص اثربخشی پژوهش، خاطرنشان کرد: این همایش‌ها را چنانچه به سفارش خودمان باشد، به طور صد در صدی و در غیر این صورت نیز بخشی از آن را مورد حمایت قرار خواهیم داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بنیاد علم ایران پژوهش صندوق حمايت از پژوهشگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آوار خانه‌ها» در غزه کارایی رادارهای پیشرفته اشغالگران را مختل کرده است

داده‌های فنی و تخصصی نزد مقاومت فلسطین حکایت از یک مطالعه مهندسی دارد که «نقش حیاتی» آوارها در نوار غزه را در «مسدود کردن خدمات راداری» به واسطه فناوری‌های بسیار مدرن که توسط ایالات متحده، انگلیس و فرانسه به اشغالگران ارائه شده بود، ثابت کرد.

به گزارش ایسنا، این داده‌ها نشان می‌دهد که سیاست «تخریب خانه‌ها و ساختمان‌ها» در غزه که توسط نیروی هوایی اشغالگران اجرا شد، به ضرر خودشان نیز تمام شده زیرا باعث کاهش اثربخشی فعالیت‌های راداری با فناوری پیشرفته‌ای شد که در پهپادهای جاسوسی  برای تعقیب و زیر نظر گرفتن تحرکات اعضای گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس در «تونل‌ها» و همچنین برای کمک به تلاش‌ها به منظور «شناسایی محل حضور اسیران صهیونیست» کار گذاشته شد.

به نظر می‌رسد که یک اتاق عملیات اطلاعات هوایی آمریکا و رژیم صهیونیستی از این حقایق آگاه شده است، زیرا متخصصان در گزارش‌های خود اشاره کرده‌اند که آوارهای سیمانی - بتنی و خاک بر پیچیدگی‌های عملیات نظارت زیرزمینی افزوده است.

بنابراین کارایی دستگاه‌های بسیار مدرن که وظیفه آنها نفوذ بیش از ۲۰ متر به خاک و پی بردن به اتفاقات حرارتی بود، تأثیر منفی گذاشت و دلیل آن این بوده که سیمان به طور خاص با مقادیر آهن موجود در آوارها مانع اثربخشی پرتوهای مورد استفاده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • «آوار خانه‌ها» در غزه کارایی رادارهای پیشرفته اشغالگران را مختل کرده است